Életképek

Gondolat-desszertek

Gondolat-desszertek

Reggeli készülődés a reklámok jegyében!

2015. október 05. - Csengeri Zsuzsa

Még akkor is, ha az ember lánya direkte kerüli a reklámokat, azért azok megalkotói, ilyen-olyan felületen, mégiscsak odatolják az arcába. Érthető, hiszen egy fogyasztói társadalomban fogyasztani márpedig kell, ehhez viszont szükségeltetik a vágy felkeltése. A tisztességes fogyasztó tehát fogyaszt, és ennek megfelelően viselkedik. Nézzük csak, hogyan is telik egy reggeli készülődés a reklámok jegyében.

A női személy áll a szekrénye előtt, és dilemmázik. Mit vegyek fel? Hosszasan válogatva a felsők között végül erőteljes hívást érez egy pink színű, a még a tavaszi „Glamour napokon” megszerzett blúz iránt. Ez lesz az, csillan fel a szeme.  Viszont ha ezt veszem fel, akkor egy jókora táskával kell elindulnom, mert ugye ha a villamoson megkérdezik, hogy új-e, elő kell vennem egy Pervolt. A mosószert beletuszkolom a táskámba, és tovább válogatok.

Ma beköszöntöttek a „nehéz napok” ezért természetesen egy fehér, teljesen szűk farmert húzok magamra, vigyázva arra, hogy lapos sarkú cipőt válasszak, mert lehet, hogy útközben dobolni kell.

Közben eszembe jut, hogy szegény kolléganőmnek napok óta fel van puffadva a hasa, így aztán a Richteres dobozt is beleerőltetem a táskámba. Mit lehet tudni? Persze remélem, hogy a gázbuborékokat nem az irodában tünteti el.

Munka után talán kiugrom a strandra, akkor viszont feltétlenül nálam kell, hogy legyen a lábgomba elleni kenőcs, mert ha valakit csíkos zokniban látok, oda tudjam adni neki.

Jaj, el ne felejtsek még egyszer fogat mosni, mert ha megállítanak az utcán egy tesztre, hülyén nézne ki, hogy lepedékes a fogam. De sebaj, legalább akkor kapok egy új fogkrémet, ami innentől kezdve teljesen kizárja a lepedéket. Igaz már tavaly is ezt ígérték az előző fogkrémnél, de hátha most bejön.

Mit is pakoljak még be a táskámba?

Meg van! Feltétlenül szükségeltetik egy RIO mare Insalatissime, mert erre bukik Kevin Costner. Sajnos hiába kutatok a hűtőben nincs.

Viszont két gyönyörű rózsaszín bevonatos fánk vigyorog rám. Tegnap egy gyenge pillanatomban vettem meg őket, de most sürgősen szakítok velük, és betolok helyette egy rágógumit.

Magamhoz veszek egy pár darab kinder pingui-t , mert unom már, hogy a kolléga állandóan beszakítja a födémet egy hűtővel.

Bepakolok még egy légycsapót, mert ha a kolléganőnek ismét varjak kopácsolnak a fején, el tudjam őket zavarni.  

A barátnőmnek is feltétlenül ajánlanom kell valamit, ezért bedobok még egy csomagot a legújabb multivitaminból. 

Jaj, a GPS itthon ne maradjon, mert hülye azért nem vagyok.

 

Ezzel aztán tényleg tele a legnagyobb táskám, (meg a hócipőm) így hát indulhat a nap!

süti beállítások módosítása