Életképek

Gondolat-desszertek

Gondolat-desszertek

Az ásvány és az ember. 3. rész

2016. január 10. - Csengeri Zsuzsa

Az ásvány és az ember. 3. rész

 

Az előző írásban elmondtam, hogy a nekünk megfelelő ásványok kiválasztásánál az állatövi jegyek nem olyan fontosak. Nem lehet, és nem is kell a kövek sokféleségét a 12 csillagjegy valamelyike alá „bepasszírozni”. Ennél sokkal lényegesebb lehet a választásnál, ha valamelyik csakránk kiegyensúlyozása a cél. (természetesen az esztétikai érték mellett)

 

Hogy ez miért fontosabb?

Erről szól ez az írás egy kicsit bővebben:

 Az emberi test 2 fő részből áll, egy látható fizikai testből, és egy láthatatlan energetikai testből.

Holisztikus szemlélet az az, hogy egyben látom az egészet, és tudom, hogy minden mindennel összefügg.  Nem csak a fizikai testet veszem figyelembe, hanem az energiatestet is. Az is én vagyok, pontosabban azzal együtt vagyok én, még pontosabban, ott az igazi, a valódi énem.

A fizikai testet az un. nyugati orvoslás elég jól megismerte már, és tudja, hogy milyen akkor, ha egészségesen működik, és azt is, ha nem. Mint egy szerkezetet. Az energetikai testet, ami a fizikai testnél magasabb rezgésszámmal működik, azt figyelmen kívül hagyják. Bár, szerencsére ma már komoly változásokat lehet tapasztalni.

 

Akkor vagyok egészséges, testileg és lelkileg is, ha az egész testemben, tehát az energetikaiban is, a merdiánok mentén (amik kapcsolódnak a vérerekhez, a nyirokerekhez, ami ellátja a szerveket energiával) és a csakrákon is, az energia áramlás egyenletes, és kiegyensúlyozott. Akkor a jin és jang egyensúlyban van, és a nekem megfelelő rezgésszámon működöm.

(Mi az, hogy rezgésszám?

Ezt úgy tudod elképzelni, hogy ha a H2O vízmolekulának lecsökkentjük a rezgésszámát, szilárd halmazállapotúvá válik, jég lesz belőle. Ez számunkra a látható tartományban van. Ha emeljük a rezgésszámát (mondjuk melegítéssel) akkor folyékonnyá változik, (még mindig a látható tartományban) és ha tovább emelem, akkor pára keletkezik, ami egy idő után átfordul a láthatatlan tartományba, amit már csak műszerekkel tudunk érzékelni (páratartalom-mérő). Ez a pára már számunkra nem érzékelhető közvetlenül, ami nem azt jelenti, hogy nincs, csak az a H2O vízmolekula a láthatatlan tartományban van.)

 A legalacsonyabb rezgésű a fizikai test, ami a földön található elemekből áll össze, vagyis a Mengyelejev féle periódusos rendszer összes eleme a fizikai testben fellelhető, abból keletkezik, oda is tér vissza. Porból vagy, és porrá leszel. Ebben is van szilárd, folyékony (vér, nyirok) és légnemű anyag (levegő, és gázok). Az anyag pedig nem más, mint energia, Einstein óta tudjuk, csak a rezgésszáma miatt tűnik szilárdnak.

 Az emberi testet (amit mi szilárdnak érzékelünk) körülvesz egy energiamező, melynek 4 fő rétege van.

 

1.     Éteri test (energia test) – ami a fizikai testnek egy energetikai lenyomata. Ebben az energia testben futnak a meridiánok, amik a testen kívül is megtalálhatók, követik a test vonalát. Ez még olyan sűrű, hogy majdnem látható. Ezt érzékelik a látók, aurafotósok.

 

2.     Asztrális test (szellemi test) – még magasabb rezgésszinten működik, itt vannak az érzelmek, hagymahéj szerűen helyezkedik el, nem követi a test vonalát. Ez már tényleg láthatatlan, de ma már léteznek olyan eszközök, amivel ennek az energiának az elektromos ellenállását érzékelni tudják. Ezek az energiák forgató jellegűek, és így pl. az un. Egely kerék forogni kezd. Ugye a csakrák is forgó, örvénylő mozgást végeznek, a neve is innen van szanszkrit nyelven: kerék. Éppen ezért itt találhatóak a csakrák, azok meg a belső elválasztású mirigyekhez csatlakoznak. 

 

3.     Mentális test (intellektuális test) – itt termelődnek a gondolatok. Tehát nem az agyban. Az emberi agy rezgése sokkal alacsonyabb rezgésű, mint a gondolat. Ezért az, hogy agytevékenység van, azt tudják EEG- vel mérni, de hogy ez a gondolat mit tartalmaz azt nem, mert az egy sokkal magasabb rezgés, amire egyelőre még nincs műszerünk. De nincs gondolat? Mindenki tudja, hogy van, csak műszerrel nem mérhető, csak az az elektromosság mérhető, amit az agy a tevékenysége során kibocsát. Tehát az agy, mint egy vevő készülék, veszi ezt a rezgést, és ha elromlik (meghaltál) az adó-vevőd, attól még megmarad, tehát az energia megmaradás törvénye szerint nem vész el, csak átalakul.

 

4.     Kauzális test (tudati sík) azok az élettervek, azok a feladatok vannak benne, ami miatt leszülettünk. Az az ÚT amit be kell járnunk a TAO. Itt kapcsolódunk a forráshoz, az atyához, a lélekkönyvtárhoz az Akasához, morfogenetikus mezőhöz, az isteni energiához, univerzális vagy kozmikus energiához, kinek mi. Ott van minden előző életünkből származó adat, csak elég nehéz hozzáférni, pláne, ha csak a fizikai síkkal vagyunk elfoglalva, azzal azonosítjuk magunkat.

 

Amikor a fizikai test megbetegszik, és a nyugati orvosláshoz kerül, akkor ezeket az energetikai testeket, nem veszi figyelembe. Pedig a fizikai test megbetegedése az utolsó. Mert először a magasabb szinteken történik valami elváltozás, és amit a fizikai test, a durva fizikai anyagnak a rezgése mutat, az már az utolsó sík, amikor azt mondja, hogy most már vedd észre, hogy nem jó úton, nem a neked megfelelő úton jársz. Vedd már észre, hogy miért lyukadt ki a gyomrod, vagy miért van állandóan torokgyulladásod, vagy petefészek gyulladásod, vagy miért törött el a lábad.

És igen, itt bizony lehet, és kell is a fizikai testet a nyugati orvoslással kezelni, mert már lehet, hogy energetikailag visszafordíthatatlan károsodást szenvedett a fizikai testünk.  Úgy eltört a lábam, hogy műteni kell, és lehet, hogy csavarokkal kell rögzíteni a csontomat, vagy végleg leállt az inzulin termelésem, és muszáj már kívülről pótolni.

Amikor itt a fizikai test megsérül, megbetegszik, vagy valamilyen formában kialakul valami, akkor a föntről kapott rezgésekkel ezeket a figyelmeztető jeleket nem vettük figyelembe. Mert nem vesszük észre, hogy nem az életutunkon járunk, hogy nem is azt csináljuk, ami az élet-tervünkben benne van. Márpedig, ha az ember megszületett és van egy életterve, akkor ahhoz kapott annyi energiát, annyi segítséget, hogy ezt megvalósítsa. ( Életenergia, prána, csí,) Ezek megjelennek az aurában, a meridiánokban, (ebben áramlik a csí) és a csakrákban mint energia központokban, amik az asztrális síkban kezdődnek és úgy vannak kapcsolatban a fizikai testünkkel, hogy hozzá vannak kapcsolva a belső elválasztású mirigyekhez.

A hét csakra energetikailag egyenként kapcsolódik egy- egy belső elválasztású mirigyhez. Érzelmi és fizikai szinten egy- egy emberi viselkedés mintához. A belső elválasztású mirigyek (endokrin mirigyek) olyan mirigyek, amelyek az életműködéseket, szabályozó hormonjaikat közvetlenül a sejtközi térbe, és ezáltal, a véráramba juttatják. A hormonok így a mirigytől távoli szerveken fejthetik ki hatásukat.

Amennyiben ez jól működik, (tehát a test irányítása a hormonokon keresztül tökéletes) egészségesek vagyunk.

 

A legfontosabb belső elválasztású mirigyeink:

 

A tobozmirigy - Kisméretű szerv, amely a harmadik agykamra tetejéből indul ki és a pia materrel van körülvéve. Elsősorban, mint endokrin szerv működik amely melatonint termel. Élettani szerepe még nem teljesen ismert. Az összes többi mirigy működésére hatással van, a tudósok számára még ma is talány. Hormonja, a melatonin, befelé fordulóvá teszi az elmét, elősegíti a koncentrációt.

A tobozmirigy a 7. csakrával áll összefüggésben, amely a Legfelső Tudat székhelye az egyénben.

 

Az agyalapi mirigy – elülső és hátulsó lebenyre osztható.

A legfontosabb belső elválasztású mirigy: az "ezermester mirigy", amely a többi belső elválasztású mirigy működését is szabályozza (hypofízis).

Az agyalapi mirigy a 6. csakrával áll összefüggésben.

 

A pajzsmirigy - Az anyagcsere sebességét szabályozza, azt, hogy a test gépezete milyen gyorsan fusson. Hormonja a tiroxin, amelynek a mentális és fizikai egészséghez igen kiegyensúlyozottan kell termelődnie. A túl sok tiroxin esetén fellépő hipertirózis súlyvesztéshez, idegességhez, veszekedős természethez és álmatlansághoz vezet. Mintha a hipertirózisos egyén, állandóan négyes sebességgel vezetne, sohasem pihen, sem szellemileg, sem testileg. A pajzsmirigy alultermelése esetén hipotirózis lép fel: súlygyarapodás csökkent táplálkozás mellett is, unalom, rendkívüli lustaság, napi akár 14–16 órányi alvás. Természetesen itt találhatóak a mellék pajzsmirigyek is.

 A pajzsmirigy az 5. csakrával áll összefüggésben.

 

A csecsemőmirigy - A test immunrendszerét szabályozza. Timozin nevű hormont termel. Ez felelős az antitestek termeléséért, amelyek a fertőzések ellen harcolnak. Ha az immunrendszer gyenge, az antitestek is gyengék, s a betegség könnyen színre lép.

A csecsemőmirigy a 4. csakrával áll összefüggésben.

 

A hasnyálmirigy - A hasnyálmirigy endokrin funkcióját tekintve számos igen fontos hormont termel, mint az inzulin, glukagon, és szomatosztatin.

A hasnyálmirigy a 3. csakrával áll összefüggésben. 

 

Nemi mirigyek - ivarmirigyek – ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron

A nemi mirigyek a 2. csakrával állnak összefüggésben. 

 

A mellékvese - A mellékvese a vesék felső csúcsain sapkaszerűen elhelyezkedő páros szerv, és ez a meghatározás két, egymástól fejlődésében és működésében független endokrin mirigyet jelent, amelyek csak elhelyezkedésük révén tartoznak egybe.

Páros belső elválasztású mirigye, melyen megkülönböztetünk kéreg- és velőállományt. A mellékvesekéreg fő funkciója szteroid hormonok termelése. A szimpatikus idegrendszer része; katekolaminokat (adrenalint és noradrenalint) termel és juttat a vérkeringésbe, melyek hozzájárulnak a készenléti reakció eseményeihez. Üss vagy fuss!

A mellékvese az 1. csakrával áll összefüggésben.

 

Tehát, rendkívül fontos, hogy ezek a bioenergiák áramlása kiegyensúlyozott legyen. Ez oda- vissza működik!

 

A mi bioenergiánk attól függ, hogy milyenek a gondolataink, ami attól függ, hogy milyenek a rezgéseink, és amilyen gondolataink vannak, olyan érzelmeink keletkeznek. A kérdés az, hogy menyire tudjuk itt az egyensúlyt megteremteni.

Ez az asztrális síkról megy be a fizikai testbe. Ha állandó negatív gondolataim, és ezáltal állandóan negatív érzelmeim vannak, akkor annyira leviszi a fizikai test rezgését, hogy megbetegszünk.

 

Szoktuk mondani, hogy úgy magam alatt vagyok, ami azt jelenti, hogy a normális rezgésszintem alá kerültem, és ha ez tartós, akkor megbetegszem. Tehát, jobb lenne, ha nem magam alatt lennék, hanem magamnál. Akkor nem betegednék meg. Ha ez mégis megtörténik, akkor nem az a baj, hogy beteg vagyok, hanem az, ha nem akarom, vagy nem tudom, felismeri ennek az üzenetét.

 

Mi befolyásolhatja a rezgésszintemet?

 

Fontos a táplálék, mert annak is meg van a maga rezgése. Az élő tápláléknak van a legmagasabb rezgése. DE, ki kell próbálni, hogy neked mi a jó.

 

Más emberek jelenléte is befolyásolja, ha hagyod. Ha van rá antennám, ha vevő vagyok rá. Ha nem, akkor nem számít.

 A legfontosabb az, hogy csinálom-e azt, ami az élettervemben benne van.

Ha nem azt csinálom, mert egy másik ember életét akarom élni, mert az nekem jobban tetszik, amikor olyan dolgok után vágyakozunk, ami nincs is benne az élettervünkben, akkor bizony jönnek a figyelmeztetések. Először csak problémák formájában, amikor örökké falakba ütközöl, aztán betegség, baleset formájában is.

 Hogyan kapcsolódik ez az ásványokhoz?

A kristályok információ- és energia adóvevők. A kristályok nagyon erőteljes tudatossággal rendelkeznek, és minden egyes kristályféle felelős az emberek és az általuk képviselt szintek támogatásáért, hogy segítségükkel az emberek fejlődhessenek személyes mintáikon keresztül, hogy megtapasztalhassák, amint önmaguk mestereivé válnak. Minden kő, hasonlóan a növényekhez, különböző frekvenciájú rezgéseket bocsát ki magából. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő szerveket a hasonló rezonanciájú kövekkel harmonizálhatjuk, gyógyíthatjuk. Olyan ez, mintha egy zenekarban a ritmuszavar miatt elcsúszott hangszert térítenénk vissza saját ütemébe, ami elengedhetetlen a harmonikus összhangzáshoz. A szervek egészséges rezonanciájának eltérését rossz közérzetként, betegségként éljük meg. A betegséget pedig okozhatja akár saját negatív gondolkodásunk, kellemetlen emlékképeink, energetikailag blokkolt környezetünk. A kövek rezgései lelki síkon is hatékonyan működnek, és feloldják érzelmi gátjainkat, rossz beidegződéseinket, harmonizálják, kisimítják testi-lelki-szellemi energiamezőnket.

Bizonyos kövek, bizonyos csakrákat harmonizálnak.

A folytatásban a 7 fő csakrát mutatom majd be, és a hozzátartozó köveket is.

 

Szívesen veszem az észrevételeidet.

Amennyiben hasznosnak találtad a leírtakat, megköszönöm, ha megosztod másokkal is.

 

süti beállítások módosítása