Életképek

Gondolat-desszertek

Gondolat-desszertek

Az ásvány és az ember. 1. rész

2015. november 29. - Csengeri Zsuzsa

Az ásványok a Föld fejlődésének kihűlési, formálódó korszakában több milliárd évvel ezelőtt keletkeztek.  Így aztán évezredeken keresztül tárolták, tárolják a Földből, illetve a világűrből származó finomenergiákat, rezgéseket. Csodálatos szerkezetük, fizikai és főleg energetikai formájuk segítségével képesek elnyelni, visszaverni, és kisugározni a fényt. Azt a fényt, ami maga az életenergia. Ezek az erőteljes energiaforrások, átadva energiájukat az embernek, növelik az életenergia áramlását az ember fizikai és finomtesteiben. A test energiáira ható rezgések révén hatékony testi, érzelmi, és szellemi „gyógyításra’ képesek, ami nem más, mint az, hogy a test diszharmonikus rezgéseit kiegyenlítik, és harmóniába rendezik. Ha valakinek az állapota lelki vagy testi szinten zavart szenved, az valamely energetikai területének kiegyensúlyozatlanságára utal. Mivel a különböző testi és lelki zavarok más-más energiafrekvenciát mutatnak fel, a zavar feloldására a megfelelő ásványt alkalmazva, a hiányzó energiafrekvencia kiegyenlítődik.

            Már 5000 évvel ezelőtt, a Vörös Császár, Csen Nung idejéből sok feljegyzés maradt hátra a kövek gyógyító erejéről. Arisztotelész feljegyzéseiben is megtaláljuk, és az ősi indiai Ajurvéda-filozófia is ajánlja betegségek esetén a test és a lélek harmonizálására, jóllehet többnyire porrá tört formában. A kineziológia One Brain módszerében a drágaköveket esszencia formájában alkalmazzuk. A drágakövek testbe juttatásának ezt a módját, tehát belsőleg való alkalmazását, a 12. században egy apátnő, bizonyos Hildegard von Bingen fedezte fel. A 16. századtól bizonyíthatóan fontos szerepet játszottak a kövek a gyógyászatban. Ekkoriban találták ki például, hogy az orrvérzést csillapítja a hematit. Különösen kimagasló eredményeket ért el Philip Aureolus Bombast, akit ma „Paracelsus” néven ismeri a világ. Vitathatatlan még a klasszikus orvostudomány szerint is, hogy a test számára létfontosságúak az ásványok, nyomelemek (valódi értelmezésükben „a kőzetek nyomai”). A gyógyfürdők vizeiben oldott ásványi anyagok segítenek leküzdeni a betegséget, és manapság mindenki iszik „ásványvizet” is. 

            Még, ha a természettudomány többnyire kétségbe is vonja a gyógykövek hatásait, a kutatások mégis megállapították, hogy létezik kölcsönhatás az ásványok és a környezetük között. Többek között az is bizonyítást nyert, hogy a fény, vagy akár a bőrünk melege vagy nedvessége is megváltoztatja az ásványok molekuláris szerkezetét. Ebből pedig az a (jóllehet „tudományosan” még nem igazolt) feltételezés fakad, hogy a változás fordított esetben is megtörténhet.

(Folytatás következik…)

 

  Szeretettel várlak a:  www.spiritekszerek.hu web áruházban.

 

 

Amennyiben tetszett az írás, megköszönöm, ha megosztod, hiszen lehet, hogy valaki épp ebben a pillanatban vár erre az információra.

süti beállítások módosítása