Életképek

Gondolat-desszertek

Gondolat-desszertek

Kineziológia (One Brain) tanfolyam tapasztalatai 1. Megfigyelés: A kezdetek

2015. szeptember 24. - Csengeri Zsuzsa

Kineziológia (One Brain) tanfolyam tapasztalatai

Haladó oktatóként tanfolyamokat tartok és elmondhatom, hogy szinte minden csoport más. Mégis, sok-sok - a rendszerben lévő - újszerű megközelítésre hasonlóak a reakciók. Nagyon érdekes megfigyeléseket teszek, amit szinte minden esetben ki lehet terjeszteni nagyobb közösségekre is, illetve az általános emberi viselkedésre is. Ezekből a megfigyeléseimből fogok időnként közzétenni.

 

1. Megfigyelés: A kezdetek

 

Az első napon, a bemutatkozás alkalmával, megkérem a hallgatókat, hogy fogalmazzák meg, hogy miért is jöttek el. Vannak, akik határozott választ adnak, amik a következők lehetnek:

- Jártam már kineziológusnál, számomra nagyon hasznos volt, ezért szeretném megtanulni, hogy a magam és a családom számára tudjam ezt a tudást hasznosítani

- Segítőként dolgozom már most is, és ehhez a munkához szeretném az izomtesztelést elsajátítani.

- Pedagógus vagyok, úgy érzem, hogy a mai gyerekek tanításához, neveléséhez másféle eszközök is szükségesek, remélem, hogy itt bővíthetem az eszköztáramat.

- Túl sok az életemben a stressz. Saját magammal szeretnék tisztába jönni, tudni, hogy ki vagyok, és merre felé kell haladnom.

Amikor ilyen és ehhez hasonló válaszok jönnek, akkor tudom, hogy jó helyre jött a hallgató, meg fogja kapni azt, amit elvár, nem fog csalódni, és talán annyira „beleszeret” a rendszerbe, hogy végig is halad a modulokon.

A nehézséget az ilyen válaszokban látom:

- Hallottam már róla valamit, kíváncsi vagyok, hogy mi is ez

(kicsit belekérdezek, és látom, hogy összekeveri valamivel)

-  Nem tudom, hogy miért is jöttem, gondoltam megnézem mi is ez

- Úgy hallottam, hogy jól lehet ezzel keresni, mert épp nincs munkám.

- Én egy nagyon spirituális ember vagyok, annyi mindent megtanultam már (és felsorol kb. 10 db. 1-2 napos tanfolyamot) végre kellene már valami papír is, amivel hivatalosan dolgozhatok.

- Úgy hallottam, hogy itt megnyitják az ember harmadik szemét (???)

Természetesen ekkor is lehetséges az, ami az első esetben, hogy végül beleszeret a rendszerbe valaki, de az eddigi tapasztalatom az, hogy már az első modul után (ami két napos) nem jön tovább.

Miért?

- Rádöbben, hogy ez egy hatalmas rendszer, nagyon sok információt, tanulni valót takar

- Rádöbben, hogy itt bizony dolgoznia kell saját magán, hiszen ha ő magának komoly megoldatlan problémái vannak, nem lesz hiteles a kliense szemében.

- Rádöbben, hogy nem lehet 2 nap után komoly praxist építeni, ahhoz bizony sok gyakorlásra, tanulásra, hozzáolvasásra lesz szükség

- És végül, ami a legfontosabb, nem valami megfoghatatlan ezoterikus dologról van szó, nem valami „hókuszpókuszról”, hanem ez bizony annál „racionálisabb” tudást igényel: biológiát, kis kémiát, adott esetben fizikát, pszichológiát, pedagógiát. Itt bizony nem elég „meggyújtani egy füstölőt”.

Ennek alapján azt javaslom mindenkinek, akit érdekel a kineziológia, hogy bátran nézzen szét az interneten, olvasson utána, (http://www.farostudio.hu/mi-a-one-brain/ ) akár jöjjön el egy személyes beszélgetésre, hogy elmondjam, mi is ez a csodálatos rendszer. Mi az, amit tud, és azt is, hogy mi az, amit nem. 

A kineziológia One Brain ágának elsajátítása révén magunk és mások számára is lehetővé tehetjük lényegi céljaink elérését. A One Brain egyszerűnek tűnő, mégis mélyreható módszere segítségével felszabadulhatunk a múlt fájdalmainak nyomasztó hatása alól, és testben-lélekben feloldódva segíthetünk másoknak is meggyógyulni fizikailag, érzelmileg és a tudat szintjén is egyaránt.

A kurzusokon rengeteget dolgozunk magunkon. Számtalan oldáson, gyakorlaton keresztül sajátítjuk el a módszert. Ezek az oldások elősegítik a múlt és a hétköznapok stresszeinek feloldását, saját lelki békénk visszaállítását, felkészítenek a kliensekkel való hatékony munkára.

 

Tehát, erre vállalkozik, ezt éli át, ezt kapja, aki a One Brain rendszert választja.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása