Életképek

Gondolat-desszertek

Gondolat-desszertek

Miért hatékonyabb az izomtesztelés, mint csak beszélgetni?

Kérdések és válaszok a kineziológia módszerével kapcsolatban. III. rész

2017. augusztus 08. - Csengeri Zsuzsa

Azt hihetnénk, hogy csak az agyunk tud mindenről, ami velünk történik, csak az agy tárolja az összes információt, és csak ő rendelkezik intelligenciával.

Ez nincs így! Ezzel az intelligenciával a testünk is rendelkezik. Sőt, ez az intelligencia az, ami velünk született, ami a mi ösztönös individuális énünk, ez az, ami az agynál is jobban tudja, hogy nekünk mi okoz problémát, és valójában mire van szükségünk.  Az agyunk számos dolgot érzékel, és különösen a bal agyfélteke kiváló tervező. Nagyon jól működik az összehasonlító képessége, hiszen minden, amit valaha megtapasztaltunk el van raktározva az agyunkban. Így ezeknek a tapasztalatoknak megfelelően viselkedünk az új helyzetekben, az agy mindig visszanyúl ezekhez a történésekhez, és utasítja a testet, hogy ennek fényében mit is tegyen, legtöbb esetben nem számolva a következményekkel. Ez sok esetben egy nagyon is eltúlzott reakció (pl. allergia), mert az agy azt „hiszi” hogy ez a mi túlélésünk záloga.  Pedig lehet, hogy az adott helyzetben valami egészen mást kellene tennünk, nem kellene már félnünk, akár bízhatnánk is magunkban, de az agy, még míg mindig küldi a jeleket. Ezt láthatjuk a klienseknél, amikor egyszerűen nem tud kiszakadni egy bizonyos gondolatkörből, egy bizonyos viselkedési mintából, sőt el sem tudja képzelni, hogy lehetne másképpen is gondolkodni, pláne másképpen cselekedni. Azért nem, mert a hitrendszere, a régi mintái, a beíródásai, azaz az a bal agyféltekéje folyamatosan ezt kommunikálja. De az intelligens fizikai test mindent tud a teljes rendszerről. Ez a mi ösztönös individuális énünk. Ez az énünk kapcsolatban van az összes sejtünkkel. Gondoljunk bele, hogy ha a testünkben elindul pl. egy gyulladásos folyamat, csak akkor szerzünk tudomást róla, ha már fáj, vagy kellemetlenséget okoz. De a testünk azonnal reagál, küldi a fehérvérsejteket, az egész immunrendszer riadót fúj, és mi - azaz a tudatos agyunk - még csak nem is tud róla. Éppen ezért – talán furcsának hat – de a test intelligensebb, mint az agy. Valójában az összes kérdésünkre az összes válasz megtalálható a mi rendkívülien csodás testünkben. Egy a probléma, hogy ahogy évszázadon keresztül elszakadtunk a természettől, olyannyira – vagy még jobban – elszakadtunk a testünktől. Nem figyelünk az ösztöneinkre, nem tudunk kommunikálni a testünkkel. Mert az, aki valójában vagy, pontosan tudja, hogy neked mi a legjobb. Pontosan tudja minden kérdésedre a választ, és tisztában van az összes lehetőségeddel az életedben. Milyen jó is lenne megkérdezni ŐT!  Van rá lehetőség. Izomtesztelésnek hívják! Az izomtesztelés egy információs hidat képez az emberi tudatosság, és az ösztönös individuális én között.

Rendben – kérdezhetnéd – de mi van akkor, ha megtaláljuk ezeket a blokkokat?  Ezek már úgy is ott vannak!

Erről majd legközelebb….

Csengeri Zsuzsa

kineziológus

Ezt a sorozatot azért indítottam el, hogy az ebben a témában felmerülő kérdésekre ilyen módon válaszoljak. Tehát kérdezz bátran.   A kérdéseket várom az info@farostudio.hu email címre, vagy a Faro studio FB oldalán, vagy akár itt.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy a cikk másoknak is hasznos információkat tartalmazhat, megköszönöm, ha megosztod. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása