Életképek

Gondolat-desszertek

Gondolat-desszertek

Miért érdemes megismerkedni a kineziológiával?

2016. augusztus 10. - Csengeri Zsuzsa

Azért, mert az egyik legnagyszerűbb módszer az ember holisztikus, tehát egységes megközelítésének. Az utóbbi években újra előtérbe került az a nézet, miszerint a fizikai testben történő változások nem kezelhetők külön sem az elmében, sem a lélekben történő változásoktól.

Kinek is ajánlom?

Mindenkinek! Gyerekeknek, és felnőtteknek egyaránt.

Hiszen mindenki rendelkezik ezzel a hármassággal (test-elme-lélek) ami akkor „működik” jól, ha ez a hármasság egy egységbe rendeződik. Ha ebből a hármasságból bármelyik rész „kihúz”, azaz blokkolt, akkor az egész ember sem működik jól, amit a test fizikai tünetekkel, az elme személyiségbeli problémákkal, a lélek akár súlyos depresszióval demonstrálhat.  

De mitől alakulhatnak ki blokkok?

A válasz: az átélt stressztől. Ami azt jelenti, hogy egy adott, leginkább negatívnak megélt szituációhoz nem tudunk alkalmazkodni. Elindul a stressz-reakció, (üss vagy fuss) ami által a testünkben - a túlélésünk érdekében - elindul egy sor fizikai változás. A test felkészül a küzdelemre, adrenalin termelődik, megemelkedik a vérnyomás, a vércukorszint, a pulzusszám, stb., ami nem lenne baj, ha ezt le is tudnánk vezetni. De nem tesszük, mert nem üthetünk, nem futhatunk, és ezek a stressz hormonok akár évtizedekig is keringhetnek a szervezetünkben. Ettől kezdve bármikor, amikor közel hasonlót élünk át, elindul automatikusan ez a folyamat, mintegy újra átélve az adott ügyben elszenvedett stresszt, blokkolva testünk-elménk-lelkünk optimális működését.

Mit tehetünk a módszer segítségével?

Felderítjük a stressz okozóját, majd korrigáljuk a blokkot, azaz megszüntetjük az ügyön lévő stresszt, így a kliens  felszabadultan tud hozni egy új döntést. Tud választani a lehetőségeiből ott is, ahol eddig a blokkjai miatt azt hitte, hogy nincs választása. Ez a módszer teljességében arra törekszik, hogy növelje a kliens tudatosságát, hiszen többnyire a tudatalattiban megbúvó blokkok miatt csupán reagálunk a történésekre. Ahhoz hogy kitágítsuk a tudatosságunkat, és a lehető legtöbb lehetőséget figyelembe tudjuk venni, szükséges a tudatalatti blokkok oldása.  Mindezt az izomteszt segítségével tesszük, hiszen testünk reagál minden őt ért információra. A kliens teste pontosan megmutatja, hogy hol és mi a valódi probléma, és megmutatja a megoldást is. A módszer nagyszerűsége az, hogy itt nem a terapeuta dönti el, hogy mit tegyen a kliens. Itt a kliens hozzájuthat a saját megoldásaihoz, ahhoz, ami neki a legjobb ahhoz, hogy közelebb juttassa a céljai eléréséhez, legyen az bármi.

Mi lenne, ha megismernénk egy olyan módszert, ami megmutatja, hogy lehet kevesebb stressz nélkül élni? Hogy gyerekeinknek lehet tanulási problémák nélkül iskolába járni, hogy van megoldás a problémáinkra, hogy nem kell az életünk során megélt fájdalmakat továbbcipelni, nem kell megvárni hogy a test fizikai tünetek képében mutassa meg, hogy szenved a lelkünk.

Hogy mi birtokolhassuk az életünket felelősen és szabadon.

 

Hogy ne a kényszerek világában éljünk, hanem megkapjuk a VÁLASZTÁS szabadságát!

www.farostudio.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása